четвер, 21 квітня 2016 р.

Кіберспорт в Україні

В Україну вперше кіберспорт завітав у 2001 році, разом з відбірковим раундом аналогу Олімпійских ігор у кіберспорті World Cyber Games. На цьому турнірі українці не змогли пробитися у фінали у жодній з дисциплін. Але вже у 2007 році наші співвітчизники здобувають перемоги у європейському чемпіонаті в дисциплінах WarCraft III та FIFА. Завдяки чому цього ж року Україна здобуває нагороду «Найсильніша кіберспортивна нація».
Завдяки таким успіхам будується перший в Україні ігровий центр «Донбас кіберспорт арена», створений для проведення змагань. За підтримки спонсорів на базі арени створюються кіберспортивні ліги та проводяться змагання. Уже за півтора року в проекті беруть участь 7 країн.
Згодом про себе заявляє молода команда, яка одразу здобуває титул абсолютних чемпіонів. Цією командою була відома нині у світі Na`Vi.
У 2010 році після п’яти місяців будівництва відкривається «Київ кіберспорт арена», аналогів якої не було ніде в Європі, після чого в Києві проводиться велика кількість турнірів з різноманітних дисциплін. Що робить Київ столицею кіберспорту Європи, про що свідчить бажання організаторів провести WCG саме в Києві.
Після серії грандіозних перемог команди Na`Vi з дисципліни Counter Strike, їхній успіх підтримали колеги в дисципліні Dota 2, здобувши перемогу на The International з першим в історії призовим фондом – мільйон доларів.

Немає коментарів:

Дописати коментар